Győri Elektromos VSK

Galéria

Hírek, információk

Sporttársi tisztelettel búcsúzunk Örökös tagunktól

Bors Sándor
1941-2023


Bors Sándor 1941. július 15-én született Győrben. Az általános iskola elvégzése után a Győri Gépipari Technikumban érettségizett. 11 éves korában elvesztette az édesanyját, a nehéz gyermekkor emléke egész életében végig kísérte.


A Nagyszentjánosi Állami Gazdaságban kezdett dolgozni, közben Körmenden felsőfokú képesítést, majd Gödöllőn mezőgazdasági gépészmérnök képesítést szerzett. Dolgozott a Vagongyárban szerkesztőként, majd a Közmű és Mélyépítőnél technológusként. A Tanácsépítőnél már középvezető beosztásba került. 1993-tól az ÉDÁSZ-nál osztályvezetőként dolgozott nyugdíjazásáig.


Szerető családapaként élte mindennapjait. A gyirmóti családi házban feleségével nevelték fel két lányukat. Rajongással beszélt unokáiról.
Sakkozni gyermekként édesapjától tanult. Középiskolás korában már bekerült a Győri MÁV DAC NB II-es csapatába. Kiváló csapatjátékos, minden szezonban sok pontot szerzett. A Vasutas szakosztály megszűnése után a Győri KTMF csapatában is ragyogó pontszerző volt.
1995-ban megalakult Győri Elektromos Sakkszakosztályának élete végéig vezetője és játékosa volt. A csapatot a megyei bajnokságból az NB I-ig vezette.


Több helyen oktatott fiatalokat a sakkjátékra és annak szeretetére. 15 évig volt a Győri Városi Sakkszövetség elnöke.
Számtalan schnell és rapid versenyt rendezett, és nagyon sok versenyen játszott Magyarországon, de a környező országokban is. Legalább 60 NB-s szezonban vett részt játékosként, majd csapatvezetőként. Kétszer nyerte el Győr-Moson-Sopron megye sakkbajnoka címet. Legmagasabb Élő pontszáma 2285 volt.


Az ÉDÁSZ, majd az EON munkavállalójaként minden iparági sakkversenyen részt vett, ahol sokszor vezette győzelemre a csapatát. A 4. táblán négy éven keresztül az összes partiját megnyerte! 2009-ben az egyéni versenyben is győzni tudott.
A sakktáblán kiválóan támadott, de a pozíciós játék sem volt tőle idegen. A végjátékokat nagyon szerette, és jól is játszotta. Az utolsó lépésig küzdött, ötleteivel képes volt még a reménytelennek tűnő állást is megfordítani.


Csapatvezetőként is hasznosította gazdag emberi tapasztalatait. Korrekt, fegyelmezett hozzáállást várt el a szakosztály tagjaitól, akiknek egyéni versenyeken való részvételét is támogatta.
A Győri Elektromos Vasas Sportkör örökös tagja lett, ami mindig büszkeséggel töltötte el! Sakkozás iránti szeretete egészen fantasztikus volt. Bárhol, bárki ellen szívesen játszott.
Felesége hosszú betegsége, majd elvesztése megrendítette egészségi állapotát. Második szívműtétje is sikerült, és bíztunk benne, hogy legendás küzdeni tudása segíti a gyógyulásban.
Sajnos nem így történt, egy vírusfertőzés még őt is legyőzte, és 2023. február 28-án, életének 82. évében elhunyt.
Március 9-én nagy részvét mellett - számtalan csapattag és győri sakkozó jelenlétében- búcsúztunk tőle. A csapat tagjai szívük teljes szeretetével emlékeznek rá.


Nagyon fogsz hiányozni Sanyi Bácsi!


Győri Elektromos VSK